Υπηρεσίες

 

Πελματογράφημα

Ο ρόλος του πελματογραφήματος

στον σύγχρονο τρόπο ζωής.

 

Η ποιότητα ζωής , η εξάλειψη του πόνου , και η ευεξία του ανθρώπου αποτελούν διαχρονικούς στόχους της σύγχρονης Ιατρικής. Ένα από τα όπλα της επιστήμης για την επίτευξη των παραπάνω στόχων είναι και το πελματογράφημα.

Άτομα που καθημερινά νιώθουν τα πόδια τους βαριά και κουρασμένα , αθλητές που αγωνίζονται για την καλύτερη επίδοση και συγχρόνως τον περιορισμό μυικών κακώσεων / τραυματισμών και άνθρωποι κάθε ηλικίας με νοσήματα που προσβάλουν τα κάτω άκρα όπως διαβήτης, οστεοαρθρίτιδα, ρευματοειδής αρθρίτιδα , πλατυποδία , πόνους στους αστραγάλους , άκανθα πτέρνας , πτώση μεταταρσίων- κότσι , κ.τ.λ , μπορούν να θεραπευθούν.

Ο πελματογράφος είναι μια διαγνωστική ιατρική συσκευή που λειτουργεί χωρίς ακτινοβολία ή ραδιενέργεια . Αποτελείται από χιλιάδες αισθητήρες οι οποίοι καταγράφουν τη βάδιση και διαγιγνώσκουν παθήσεις των κάτω άκρων.

Με βάση τα αντικειμενικά δεδομένα του πελματογρἀφου , κατασκευάζονται ειδικά πέλματα ώστε αυτόματα και με τη διάγνωση να δίδεται η ενδεδειγμένη ορθωτική θεραπεία.

Η σωστή εφαρμογή των πελμάτων βοηθά στην αντιμετώπιση προβλημάτων που παρουσιάζονται όχι μόνο στα άκρα πόδια αλλά και στα γόνατα , τα ισχία , και την μέση. Προλαμβάνει παθήσεις της ποδοκνημικής και του άκρου ποδός χωρίς χειρουργική παρέμβαση και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.

 

 

 

Δερμιτζάκης Μανώλης

 

Ειδικός Ρευματολόγος

 

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

 

Η θεραπεία με πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια ( PRP ) ανήκει στις θεραπείες ενός νέου κλάδου της ιατρικής, της αναγεννητικής ιατρικής , στόχος της οποίας είναι να διεγείρει τους φυσικούς μηχανισμούς του ίδιου του οργανισμού για να αποκαταστήσει μυοσκελετικές παθήσεις.

Εμφανίζει εξαιρετικά αποτελέσματα στην περιαρθρίτιδα-τενοντίτιδα ώμου , τις επικονδυλίτιδες του αγκώνα , την τροχαντηρίτιδα του ισχίου ,

την άκανθα πτέρνας και την οστεοαρθρίτιδα γονάτων. Πρόσφατες μελέτες έδειξαν την υπεροχή της νέας μεθόδου σε σύγκριση με το υαλουρονικό οξύ για την θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας γονάτων.

Η πρακτική εφαρμογή της θεραπείας η οποία ήδη εφαρμόζεται και στην Ζάκυνθο από τον Ειδικό Ρευματολόγο κο. Δερμιτζάκη, αρχίζει με τη λήψη μικρής ποσότητας αίματος από τον ίδιο τον ασθενή στο χώρο του ιατρείου .

Μετά από ειδική επεξεργασία κάποια στοιχεία του ίδιου του αίματος του ασθενούς , οι ενεργοποιημένοι αυξητικοί παράγοντες , ενχίονται στο σημείο της βλάβης είτε αυτή αφορά άρθρωση είτε τένοντα. Η διαδικασία διαρκεί μια ώρα, δεν απαιτεί καμία προετοιμασία και δεν υπάρχει κίνδυνος για αλλεργική αντίδραση. Το πρωτόκολλο θεραπείας καθώς και η συχνότητα της , εξατομικεύεται για τον κάθε ασθενή .

Ο στόχος της νέας θεραπείας είναι να οδηγήσει στην ίαση μέσω της πλήρους φυσικής αποκατάστασης. Οι επιστημονικές μελέτες και η κλινική εμπειρία δείχνουν ότι οι ασθενείς απαλλάσσονται οριστικά από οξείες και χρόνιες μυοσκελετικές παθήσεις.

 

 

Ε. Δερμιτζάκης

Ειδικός Ρευματολόγος

 

 

Μεσοθεραπεία ( Ενέσιμο Κολλαγόνο ) 

 

 

Θεραπεία Πόνου

Πόνος είναι μια δυσάρεστη αισθητική και συναισθηματική εμπειρία που σχετίζεται με πραγματική ή δυνητική ιστική βλάβη. Είναι ένα υποκειμενικό αίσθημα το οποίο μπορεί να μετρηθεί  ( υπάρχει μάλιστα ειδικό πονόμετρο ). Η αντιμετώπιση του πόνου από τον ειδικό ρευματολόγο Εμ. Δερμιτζάκη θεωρείτε βασικό ανθρώπινο δικαίωμα του ασθενούς." Όποιος γνωρίζει να αντιμετωπίζει τον πόνο ,γνωρίζει ιατρική " σύμφωναμε τον W.Osler " πατέρα " της παγκόσμιας ιατρικής εκπαίδευσης. Όπλα στον δύσκολο αυτό συνεχή αγώνα ενάντια στον πόνο υπάρχουν πολλά. Φαρμακευτικές ουσίες που δρούν συστηματικά στον οργανισμό του ασθενούς, επιθέματα τοπικών θεραπειών προερχόμενα από τη φύση όπως η καψαϊκίνη, αλλά και  άλλες  ουσίες προερχόμενες από τη φύση όπως το tourmeric και το rose hip  που έχουν, με επιστημονικές μελέτες, αποδείξει την αποτελεσματικότητά τους ενάντια του πόνου .Καθημερινά νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις βρίσκονται στην διάθεσή μας για να μπορέσουμε να νικήσουμε τον μεγαλύτερο εχθρό της ποιότητας ζωής του ανθρώπου και συνεπώς της ψυχικής του ηρεμίας.

 

Υπερηχογράφημμα Μυοσκελετικού 

Το υπερηχογράφημα αποτελεί μια αξιόπιστη διαγνωστική μέθοδο των παθήσεων του μυοσκελετικού χωρίς  τον κίνδυνο έκθεσης του εξεταζομένου σε ακτινιβολία, όπως γίνεται με τις άλλες μεθόδους.
 
Είναι εξέταση ανώδυνη, γρήγορη και παρέχει την δυνατότητα της απεικόνισης της πάσχουσας περιοχής σε πρώτο χρόνο  επιβεβαιώνοντας την διάγνωση.
 
Ο ρόλος του υπερηχογραφήματος  του μυοσκελετικού συνοψίζεται στις παρακάτω περιπτώσεις :
 
α)  Δίνει στοιχεία για αρθρίτιδες , τενοντίτιδες όπως περιαρθρίτιδα ώμων , επικονδυλίτιδες  και εκφυλιστικές αλλοιώσεις του μυοσκελετικού που βοηθούν στην οριστική διάγνωση του περιστατικού 
 
β) Προσφέρει επιπρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα της θεραπείας σε φλεγμονώδη νοσήματα όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα
 
γ) Βοηθάει στην ακριβειή θεραπευτική  ή  διαγνωστική παρακεέντηση αρθρώσεων , τενόντων και μυών